Social democratul Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului, a mers astăzi în cartierul Pictor Rosenthal din Ploieşti pentru a vedea la faţa locului problemele sesizate de cetăţeni.

"Pe strada Pictor Rosenthal sunt două căi de a ajunge. Prima se face dinspre strada Izvoare, dar aici există o cale ferată care poate fi traversată doar pe jos, nu şi cu maşina. Este calea pe care o urmează dimineaţa copiii care merg la şcoală – aceştia trec calea ferată, părinţii stând veşnic cu grija trenurilor care trec frecvent prin zonă. Acest lucru l-au povestit oamenii şi primarului interimar Ganea, care spune că va lua în considerare posibilitatea montării unei bariere automate la calea ferată, sau măcar semnale acustice şi vizuale care să anunţe când trece trenul", scrie publicaţia online Incomod.

O altă problemă pe care oamenii i-au semnalat-o viceprimarului cu atribuţii de primar a fost aceea că la fiecare ploaie curţile acestora sunt inundate. Cum strada a fost plombată în mod repetat, adăugându-se straturi care nu au rezistat însă de-a lungul timpului, nivelul drumului s-a ridicat considerabil faţă de curţile oamenilor, apa alunecând în acestea. În plus, străzile din cartier nu au nici canalizare, mai scrie Incomod.

Cristian Ganea le-a promis oamenilor că după ce municipalitatea va contracta creditul planificat pentru primăvara acestui an, acest proiect va fi unul din cele care vor fi implementate. Până atunci, se va căuta o soluţie de compromis, temporară.

După vizita din cartierul Pictor Rosenthal, Cristian Ganea a anunţat soluţiile imediate pe pagina sa de Facebook.

"Aşa cum am spus, mesajele cetăţenilor sunt foarte importante pentru mine! În urma sesizărilor pe care le-am primit de la dumneavoastră, azi, m-am deplasat la faţa locului în cartierul Pictor Rosenthal. Situaţia de acolo este una dezastruoasă! Iniţial, drumul se răzuie şi se compactează. Proiectul este gata, domnul inginer Dan Dobre de la D.T.I. va asigura implementarea.
În curând, voi ajunge şi în cartierul Mitică Apostol.
Vă mulţumesc pentru mesajele si comentariile dumneavoastră! O seară minunată!" ,
a scris Cristian Ganea, primarul interimar după vizita în cartierul ploieştean