Doi soti au fost păgubiti de 8.000 de lei pe centura Ploiestiului, după un plan care pare să fi fost pus la punct pană la ultimul detaliu, scrie stirileprotv.ro

Cei doi erau intr-o dubită, un alt autoturism i-a sicanat in trafic, iar in cele din urma l-a fortat pe sofer sa opreasca. Apoi, s-au trezit ca au facut pana, iar in momentul in care barbatul a coborat sa remedieze defectiunea, un individ a ranit-o pe femeie cu un cutit si i-a furat geanta cu bani.

Era noapte cand cei doi soti, comercianti, au pornit spre Bucuresti, după marfă. O masină i-a tot depăsit, apoi, intr-un sens giratoriu, a stins luminile si le-a tăiat calea. L-a obligat astfel pe sofer să oprească.

"Probabil atunci mi-a impuns roata dreapta spate. Am continuat drumul si am inceput să observez că suna ceva la roata din spate. Nu am oprit imediat, pentru că era intuneric si am continuat 500 de metri, am tras in benzinarie", spune soferul pagubit.

Benzinaria, desi luminată era inchisă. Omul n-a avut incotro si a coborat să schimbe roata.

"Am văzut cauciucul impuns ciudat. Am inceput să ridic masina, să desfac roata, timp in care, in 10-12 minute, am auzit un urlet. Era nevasta mea", a mai povestit el.

Femeia a fost atacată de un individ inarmat cu un cutit.

"In partea mea, pe dreapta, erau blocate usile. Sotul coborând la pană, nu si-a blocat usa. O persoană cu bluză, cu glugă in cap, se lasă peste scaunul sotului. A băgat mâna la poseta si eu mi-am pus mâna pe poseta. Am tras de posetă si cu ceva m-a taiat la mană", spune sotia soferului.

Talharul a urcat intr-un autoturism si a dispărut. In poseta, femeia avea aproape 8.000 de lei, bani cu care voiau să cumpere marfă din capitala.

Subcomisar Marian Popescu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "Un barbat si o femeie ce se aflau pe soseaua de centura a Ploiestiului au rămas fără bunuri, după ce au fost sicanati in trafic. In astfel de cazuri soferul trebuie să sune de urgenta la 112, cand simte ca e sicanat in trafic."

Politistii cred că placutele de inmatriculare ale autoturismului folosit de agresori erau false. Oamenii legii spun că incidentul nu este singular. Talharii actionează noaptea, iar tintele lor sunt, de obicei, comerciantii care merg după marfa in Bucuresti si care au asupra lor sume importante de bani.