Noul Regulament de comerţ al Ploieştiului, aprobat de consilierii locali şi aplicabil începând cu 1 ianuarie 2017, propune o nouă viziune asupra oraşului.

Interesant este faptul că liberalii se opun schimbării la faţă a Ploieştiului şi susţin menţinerea actualelor chioşcuri insalubre şi cu un aspect vizual inestetic. Votul majorităţii a decis că a venit momentul unei schimbări importante în arhitectura urbană a Ploieştiului.

Principalul oponent al noului Regulament Urban a fost liberalul Cristian Dumitru care s-a plâns de faptul că noul act normativ îi obligă pe comercianţi să facă cheltuieli mari.

„Sa consideraţi în anul 2016 că Ploieştiul poate fi un oraş european când este axfisiat de chioshiuri insalubre, să consideri că Ploieştiul poate să menţină o arhitectură in care chioşchiul să devină emblema oraşului, iar cetăţenii să se dea jos din autobuz şi să cumpere o pâine prăfuită impiedicându-se de gheretele care vând asigurari în fata monumentelor istorice şi să vezi chioşcuri nedeclarate care fac evaziune fiscală, asta nu înseamnă că te afli în slujba ploieştenilor. Am muncit întreaga comisie preţ de 2 ani sa schimbam acest lucru, am elaborat acest regulament pe care dumneavoastră nu vreti să il votaţi invocând motive puerile. Astazi aveti o decizie importantă pentru Ploiesti. Indiferent daca coada pisicii este rosie sau galben albastră ea trebuie ruptă ! Ori da, ori ba !", a declarat social democratul George Botez, cel mai mare susţinător al noului regulament.

La vot proiectul a primit 13 sufragii, suficiente pentru ca noul Regulament Urban să fie adoptat. Liberalii nu au dorit să aprobe un  proiect care poate schimba faţa oraşului, semn că sunt obişnuiţi să trăiască printre maşini multe, generatoare de poluare.

 După vot, Gheorghe Sârbu era vizibil afectat de adoptarea proiectului. Aştepta liniştit să îi sune telefonul pentru a raporta la partid că au ratat acest proiect.

Ce durere, ce chin, ce jale la PNL Ploieşti...