Ion Luca Caragiale va fi desemnat cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti la peste 100 de ani de la moarte, autorităţile arătând că este o "datorie" ca fiecare locuitor al oraşului să şi-l "asume" pe scriitor.

Astfel, propunerea social democratului George Botez devine realitate, mai ales că nicio administraţie din ultimii 25 de ani nu luat iniţiativa de a-l desemna pe dramaturg drept cetăţean de onoare al Ploieştiului.

"Cele două entităţi au devenit, odată cu trecerea timpului, inseparabile şi nimeni nu poate subestima sau ignora faptul că cetăţeanul Caragiale a fost şi va rămâne un ploieştean get-beget, cu numeroasele sale cusururi, dar şi cu o seducătoare ştiinţă de a observa totul în jurul său, cu o luciditate care, adeseori genera o ironie usturătoare, cu tot cortegiul ei de reprezentări. (...) Asumându-ni-l pe Caragiale, aşa cum şi el a înţeles să îşi asume obârşia ploieşteană, este o datorie pe care fiecare dintre locuitorii acestui oraş o are", se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, care va fi dezbătut, astăzi, de către consilierii locali.