Peste 700 de oameni au participat, sâmbătă, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, organizat de Asociaţia Evanghelică din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestarea, care a avut loc în faţa Palatului Culturii din centrul municipiului Ploieşti, a durat două ore şi a fost una paşnică.

Conform organizatorilor, mitingul a fost unul de susţinere a familiilor Bodnariu, Nan, Rădulescu, despărţite de proprii copii de către autorităţile norvegiene.

“Este o manifestare pro familie. Vrem să fim alături de familiile de români din Norvegia ce au rămas fără copii. Sperăm să sensibilizăm. Vrem să fim alături de ei şi să simtă acest lucru. Sunt persoane venite nu numai din Prahova ci şi din Dâmboviţa. Copiii trebuie să crească în familiile lor biologice” a declarat pentru MEDIAFAX Răzvan Neagu, organizator.

Sâmbătă, la Ploieşti, a fost făcută publică şi o “rezoluţie de susţinere a familiilor de români ale căror copii au fost răpiţi de statul norgevian”.

Rezoluţia, care cuprinde 7 puncte, solicită statului norvegian să înapoieze copiii familiei Bodnariu şi cere statului român să continue eforturile pentru reîntregirea familiei Bodnariu.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.