Apa de la robinetele din Breaza (Prahova) este nepotabilă din cauza unei bacterii depistate în reţea, locuitorii fiind avertizaţi să o utilizeze numai în scopuri menajere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acum patru zile, cei de la Sanepid au găsit o bacterie de reţea - clostridium perfringens. Noi am săpat rezervorul, am dezinfectat bazinul, însă la analizele ulterioare tot a ieşit. Se face încă spălare pe conducte, lucrăm şi la dezinfecţie în continuare. Noi încercăm în paralel ca diseară să punem în funcţie noua reţea, cu apă de la Barajul Paltinu, o lucrare făcută cu fonduri europene”, a spus, pentru MEDIAFAX, director general al HidroPrahova Adrian Semcu.

În oraş au fost lipite afişe prin care oamenii sunt informaţi că, începând cu 8 februarie, apa livrată are parametrii normali de potabilitate neconformi, localnicii fiind avertizaţi să folosească apa numai în scopuri menajere.

"Cetăţenii au fost avertizaţi să fiarbă apa minimum zece minute şi apoi să o răcească, dacă vor să o consume", a precizat Semcu.

Mediafax