Conform medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, 19 din cele 28 de victime transportate la această unitate sanitară, au rămas internate. Dintre acestea, două au fost supuse unor intervenţii chirurgicale, după ce au suferit traumatisme multiple.

“Cei doi pacienţi au o evoluţie favorabilă. La fel şi celelalte victime internate” a declarat dr. Andrei Ilinca, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru MEDIAFAX.

Potrivit cadrelor medicale, şapte victime au fost internate la secţia Chirurgie, cinci la Neurochirurgie, trei la Chirurgie Plastică, doi răniţi se află la Ortopedie şi alte două victime la secţia de Chirurgie Maxilo-Facială.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a deschis dosar penal având ca obiect accidentul rutier petrecut vineri, în jurul orei 6.20, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă. Autobuzul, care transporta 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta Măneşti – Ploieşti. Din primele cercetări, a rezultat că acesta a lovit din spate autobasculanta aflată în mişcare pe aceeaşi direcţie de mers.

În urma accidentului, cinci oameni au murit şi alţi 28 au fost răniţi.

SURSA:MEDIAFAX.ro