Hulit în România pentru aşa zisul eşec al implementării fondurilor europene, Ploieştiul are parte de o surpriză la nivel internaţional.  

Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, şi consilierii Ionuţ Ionescu şi George Botez sunt felicitaţi de siteul Occuppy for Animals, una dintre cele mai importante publicaţii care se ocupa de protecţia animalelor, pentru iniţierea şi implementarea noului regulament pentru deţinătorii de patrupede, regulament adoptat în decembrie de către CL Ploieşti. Ganea este numit Omul Orei în Europa pentru curajul de a implementa un Regulament  revoluţionar în domeniul gestionării  problemei câinilor 

Ploieştiul este considerat astfel un deschizător de drum în acest domeniu, nou regulament fiind considerat o premieră în Europa.

„Potrivit activiştilor pentru protecţia animalelor din România şi a ONG-urilor din domeniu, Ploieştiul avea o reputaţie foarte proastă, fiind considerat cel mai nepotrivit loc pentru naşterea unui câine. Cel puţin aşa era până de curând”, scriu editorii siteului Occuppy for Animals.

Jurnaliştii străini consideră că o gestionare reală a problemei trebuie să includă obsolut toţi câinii, astfel încât câinii fără stăpân să nu mai fie o sursă de următoare generaţii de patrupede pe străzi. Este nevoie de sterilizarea câinilor din gospodării, chestiune obligatorie, de altfel, în România, începând cu 1 ianuarie 2015.

Siteul străin face şi o istorie a modului în care a fost noul Regulament pentru deţinătorii de animale de la Ploieşti, vorbind şi despre dezbaterea organizată de ADOR, dezbatere moderată de dr Carmen Arsene şi jurnalistul Eugen Cristescu.

De altfel, noul Regulament a fost elaborat de medicul Carmen Arsene şi jurnalistul Eugen Cristescu, în strânsă colaborare cu aleşii locali George Botez şi Ionuţ Ionescu.

„Aplauze pentru viceprimarul Cristian Ganea, precum şi pentru cei doi consilieri locali, George Botez şi Ionuţ Ionescu, pentru viziunea lor şi pentru dorinţa de a pune în practica un regulament corect din punct de vedere moral. Este nevoie de curaj pentru a face aşa ceva şi considerăm că cei trei sunt excepţionali mai ales că au avut convingerea şi au reuşit să introducă un regulament diferit”, mai scriu jurnaliştii străini.

„În timp ce în restul Românieim animalele sunt capturate şi încarcerate şi au loc abuzuri şi măceluri, la Ploieşti, municipalitatea condusă de Cristian ganea a fost de acord să aplice practici umane şi mult mai eficiente. Ploieştiul devine astfel primul oraş din România care acceptă ideea lui Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, de a avea valori comune şi în acest domeniu”. Ploieştiul a făcut un pas uriaş în acest domeniu fiind un adevărat deschizător de drumuri”,  mai notează Occuppy for animals.

Siteul amintit mai prezintă şi principalele prevederi ale Regulamentului adoptat în luna decembrie, sperând ca exemplul Ploieştiului să fie urmat şi de alte oraşe din România.

Este astfel prima recunoaştere a lucrurilor bune care se întâmplă în acest moment în Ploieşti şi suntem convinşi că ele vor fi apreciate şi de cetăţeni.

Puteţi citi integral articolul AICI.