La Palatul Culturii din Ploieşti a avut loc deschiderea sălii de protecţie şi conservare a naturii  ,,Arii Protejate”. In cadrul sălii sunt prezentate principalele zone biogeografice de pe teritoriul României, aspecte din parcuri şi rezervaţii naturale din lume precum şi piese tridimensionale - specii de plante şi    animale protejate.
                           Expoziţia este completată de un joc interactiv de tip „Podea interactivă” cu mai multe aspecte: mediu acvatic, natură cu frunze, ciuperci etc. De asemenea la intrarea în muzeu va exista în premieră o altă aplicaţie de tip realitate adăugată  -  „AURASMA”. Aplicaţia constă în transpunerea unor imagini în filmulţe ce reproduc diverse aspecte reale şi amuzante ale imaginilor expuse. Aplicaţia rulează pe orice tip de telefon sau tabletă cu sistem android.

                            Prin acest eveniment Consiliul Judeţean Prahova  şi Muzeul Judeţean de Ştiintele Naturii Prahova doresc să promoveze cultura şi ştiinţele naturii în rândul prahovenilor dar şi la nivel naţional. La eveniment au participat: administratorul public al judetului Prahova, Fabioara Ionescu; directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Emilia Iancu; reprezentanţi ai instituţiilor de cultură  precum şi elevi ai şcolilor din judeţ.