Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi-au propus să ajute Ploieştiul pentru a trece de situaţia dificilă creată de nefinalizarea la 31 decembrie 2015 a mai multor proiecte europene. Deşi nu pot contribui la suma pe care municipiul Ploieşti trebuie să o aloce pentru finalizarea până în luna iunie a proiectelor, şefii CJ Prahova au o altă strategie.

” CJ nu poate ajuta Primăria Ploieşti cu bani pentru cofinanţarea proiectelor europene. Ar însemna dublă finanţare şi ar duce la pierderea banilor europeni. Ne-am propus să facem mai multe parteneriate pe proiecte clare. Putem de exemplu să ne asociem să cumpărăm un tramvai nou”, a declarat Bogdan Toader, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Prahova.

CJ şi-a propus să demareze şi alte parteneriate cu Primăria Ploieşti. Printre proiectele nominalizate de Toader, în conferinţa de presă de prezentare a bugetului CJ pe anul 2016, se numără construirea a două terminale moderne pentru transportul intrajudeţean (în zona de Nord şi la Gara de Vest) sau lărgirea la patru benzi a intrării în Ploieşti pe la Podul Înalt.