Scandalul de a Colegiul Jean Monnet din Ploieşti nu s-a încheiat. Mărturia mămicii fetiţei agresate este cutremurătoare. Fiica sa în vârstă de numai 9 ani a fost supusă umilinţelor de către cadrul didactic care ar fi trebuit să supravegheze la dezoltarea micuţei

"In aceeasi zi fetita mea, dupa terminarea orelor de curs, aflandu-se in camera de dormit, a fost lovita in cap cu podul palmei de catre cadrul didactic Ionita Daniela. Motivul invocat de catre cadrul didactic este acela ca fetita a uitat sa-mi transmita mie sa o sun pe respectiva doamna pedagog, asa cum aceasta i-a solictat fetitei mele(pentru a clarifica niste probleme legate de plata cantinei scolare, banuiesc).
“-Mami este pentru prima data cand doamna Dana ma loveste, ea loveste alti copii!” au fost cuvintele copilului meu incercand sa-mi povesteasca ce s-a intamplat. Atunci am rugat-o sa ma loveasca exact cum a fost lovita si credeti-ma nu m-am simtit deloc confortabil. Am intrebat-o de 3 ori “cum adica te-a lovit? Iar ea a explicat de fiecare data la fel.
Nu pot sa va exprim ce am simtit ca mamica, este inadmisibil sa fie lovit copilul in cap, nici macar in gluma, acest lucru nu il pot tolera.
Tot in cursul zilei de ieri, fetita mea a fost martora unei scene la fel de reprobabila ce s-a petrecut in incinta cantinei scolare, cand un alt copil a fost umilit de catre administrator Tarjoaga Larisa, la locul respectiv aflandu-se si doamna Ionita.
“Administrator: - Tu nu ai dreptul sa mananci, parintii tai nu au platit!
Copilul: - Eu stiu ca au platit!
Administrator: -Daca plateau erai aici pe lista! Eu incasez banii! Nu esti, deci nu ai platit!
Copilul: Am chitanta in ghiozdan!
Administator: Sa aduci chitanta!
Copilul a mers si a adus dovada platii, a fost lasat in final sa manance.”
Comentariul suplimentar al copilului meu a fost “au plecat, nici macar nu s-au intors sa-si ceara scuze pentru greseala”.

Acum 5 minute m-a sunat o mamica, care a patit un lucru asemanator cu fetita ei. Fetita ei fiind in clasa a III-a A care a primit un bidon in cap de la doamna Ionita Daniela. Nu cunosc persoana, a auzit cazul din presa si m-a contactat prin intermediul unei cunostiinte comune. Mi-a precizat faptul ca are o sesizare facuta la dosar cu numar de inregistrare. Conducerea scolii nu a facut nimic. A mutat copilul de la un pedagog la altul( la doamna Severina) existand si acolo problem grave(“doamna pedagog foloseste cuvinte injurioase inclusiv la adresa conducerii scolii).", susţine mămica.

Povestea este cutremurătoare şi sperăm ca reprezentanţii Colegiul Jean Monnet să ia urgent măsuri împotriva angajaţilor şcolii care s-au comportat ca pe maidan, umilind şi agresând micuţii.