Elevii şi studenţii ar putea avea gratuitate pe transportul în comun din Ploieşti. Ideea a fost lansată  de consilierul social democrat George Botez pe reţeaua de socializare Facebook, iar un proiect în acest sens ar putea fi supus aprobării Consiliului Local foarte curând.

"Ca sa ne intelegem de la bun inceput NU FACEM CAMPANIE ELECTORALA ! Trecand de acest subiect fierbinte si drag unora, vreau sa va anunt ca deja este in studiu la TCE problema gratuitatii pe transport pentru elevi si studenti pe perioada anului scolar si in cateva zile avem situatia exacta a efortului financiar, pentru a putea promova un proiect de hotarare de consiliu. Principiul este ca toti tinerii sa aiba facilitati pentru a merge la scoala. Altfel nu vom razbi ca natiune !”, a declarat George Botez

Măsura a fost solicitate pe mai multe grupuri de discuţii de pe Facebook, părinţii plângându-se de preţurile abonamentelor practicate de TCE.

Această măsură ar însemna o premieră pentru Ploieşti, până acum pensionarii fiind singura categorie socială care a beneficiat de această facilitate în timpul tuturor administraţiilor trecute, indiferent de culoare politică. E drept că în ultimii doi ani, toţi ploieştenii (cu venituri sub 3000 de lei) au putut circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, măsura fiind aprobată de consilieri ca o compesare a dificultăţilor create de lucrările de modernizare a căii de rulare a tramvaielor.