Unul dintre obiectivele care va schimba radical faţa Ploieştiului este viitorul Parc Municipal Vest. Obiectivul va avea terenuri de sport cu nocturnă, patinoare, un lac artificial pentru agrement, mai multe fântâni arteziene, locuri de joacă şi o scenă spectaculoasă pentru concerte în aer liber. Un ploieştean a postat pe YouTube imagini filmate cu drona cu viitorul Parc Municipal, care conform autorităţilor locale va fi finalizat în aprilie 2016.

"Toata administraţia locală este concentrată pe finalizarea proiectelor europene astfel încât la sfârşitul acestui mandat să lăsăm Ploieştiul mai bogat cu peste 300 de milioane de lei. Sperăm ca ploieştenii să se plimbe in acest parc in primăvara anului 2016 ! Sunt obiective care, odată finalizate, vor schimba radical faţa Ploieştiului. Am suferit  cu toţii când Ploieştiul a devenit un mare şantier!  Acum ne apropiem de sfârşitul lucrărilor  şi, vă garantez, că ne vom bucura impreună de aceste realizări.  Este pentru prima dată când Ploieştiul atrage bani europeni, primul mandat în care am arătat că se poate şi că aceasta este calea de dezvoltare a oraşului nostru", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului.

Constructorul viitorului Parc municipal Vest este Asocierea: SC CONSTRUCTII ERBASU SA – SC PEPINIERA DE VAL D`YERRES DEUX SRL – SC DRUFEC CONS CF SRL, care au ofertat un preţ de 49.370.346  lei, fara TVA,

 Terenul pe care se construieşte parcul are o suprafaţă de 541.643 mp, fiind situat în zona de Vest a municipiului, intre Centura de Vest si Gara de Vest.