Poliţiştii din Ilfov şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 10 percheziţii şi pun în executare mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de mai multe furturi din autovehicule şi tâlhării.

Este vorba, potrivit B1TV, de clanul interlop Duduianu.

La data de 28 decembrie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează 10 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Argeş şi Prahova, pentru documentarea activităţi infracţionale a membrilor unei grupări care, în perioada septembrie-decembrie a.c., ar fi săvârşit mai multe furturi din autovehicule şi tâlhării.

În fapt, cei în cauză, 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren şi ar fi sustras bunuri.

În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, aceştia ar fi înţepat anvelopele maşinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genţi şi alte bunuri de valoare aflate la vedere.

În anumite cazuri, pentru a-şi asigura scăparea şi păstrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violenţă asupra victimelor. De asemenea, pentru a-şi acoperi activitatea infracţională, cei în cauză ar fi oferit diverse sume de bani poliţiştilor, aceştia refuzând mita.

Din investigaţii, a reieşit că faptele ar fi fost săvârşite în special în judeţul Ilfov, pe Drumul Naţional Centura Bucureştiului, dar şi în judeţele Argeş şi Ialomiţa.

Cei în cauză vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov pentru audieri, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat, să fie prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor deconstituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiunifurt calificattâlhărie calificată şi dare de mită.

Urmărirea penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R. şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale - D.G.P.M.B..

Exemplu:

În noaptea de 20 spre 21 noiembrie a.c., persoanele bănuite ar fi urmărit un autotren care transporta aparatură electronică şi electrocasnică, pe ruta Chiajna-Timişoara, din care, prin modul de operare descris mai-sus, ar fi sustras 79 de laptop-uri şi alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, în valoare de 40.000 de euro, a fost recuperat.

La data de 28 octombrie a.c., pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, membrii grupării ar fi înţepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care şoferul remedia avaria, ar fi deposedat o femeie aflată în maşină, prin violenţă, de o geantă în care se aflau 3.000 de lei şi 700 de euro.