După ce s-au bătut cu pumnii în piept că doresc demiterea lui Iulian Teodorescu (ALDE)  pentru că vor binele Ploieştiului, liberalii au uitat rapid de declaraţiile pompoase şi şi-au arătat muşchii în Consiliul Local.

Cu cei patru consilieri ALDE absenţi, şedinţa CL de astăzi a fost un simplu circ, în care aleşii PNL (de fapt doar PDL) au demonstrat că ei sunt cei mai tari din parcare şi că vor să dicteze regulile unui joc politic în care interesul ploieşteanului de rând nu contează.

Mai întâi au anunţat că stau în sală dar nu vorează desemnarea noilor viceprimari, deşi ştiau foarte bine că desemnarea acestora este imposibilă fără voturile lor. Au motivat sec, prin vocea veşnicului lider Gheorghe Sârbu, care a anunţat că „atâta timp cât directorii de la SGU şi de la Hale şi Pieţe nu au fost demişi, ei nu votează nimic”. Un şantaj simplu, de joasă speţă am putea spune, mai ales că cei doi directori trebuie să fie demişi de către membrii consiliilor de administraţie de la respectivele societăţi, aşa cum s-a întâmplat la RASP, şi nu de către primar.

George Botez, preşedinte de şedinţă şi în acelaşi timp liderul consilierilor PSD din CL, le-a adus aminte liberalilor că viceprimarul cu atribuţii de primar, Cristian Ganea, a solicitat un consens politic, astfel încât toate partidele să facă un efort pentru finalizarea proiectelor europene la termen. Şi le-a solicitat desemnarea unui candidat pentru unul dintre posturile de viceprimar vacante. „Nu dorim aşa ceva. Nu vrem să conducem Primăria”, a replicat veşnicul Gheorghe Sârbu.

Iar circul a continuat! Aleşii liberali au demonstrat că nu îi interesează problema învâţământului şi au „trântit” la vot o rectificare bugetară prin care şcolile din Ploieşti primeau suma de 5,4 milioane de lei, fonduri venite direct de la Ministerul Învâţământului. Aceaşi soartă a avut-o şi staţia de epurare, adică rectificarea bugetului RASP Ploieşti. Rectificarea era necesară pentru ca RASP să poată obţine un nou aviz de funcţionare pentru staţia de epurare a Ploieştiului.

Nici majorarea salariilor angajaţilor SGU, majorare dată de creşterea salariului minim pe economie, nu a fost pe placul liberalilor, semn că aceştia au dorit demiterea lui Iulian Teodorescu doar pentru a bloca activitatea Primăriei Ploieşti. Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar, le-a spus la finalul şedinţei consilierilor locali că dacă nu va fi ajutat de aceştia pentru a putea conduce municipiul, va demisiona pentru că activitatea unui oraş precum Ploieştiul nu poate fi coordonată de o singură persoană.

Liberalii s-au arătat impasibili în faţa posibilităţii ca Ploieştiul să rămână fără conducere în perioada sărbătorilor de Iarnă, şi nu au dat vreun semn că vor debloca activitatea Primăriei prea curând. Cu asemenea comportament suntem curioşi cum vor veni liberalii în faţa ploieştenilor pentru a le cere din nou votul, în primăvara anului viitor. Cum vor minţi că doresc binele oraşului atâta timp cât nu au dorit desemnarea unui viceprimar PNL care să lucreze pentru ploieşteni în cele mai grele şaşe luni din activitatea Primăriei Ploieşti din ultimii 25 de ani.

Dar suntem convinşi că ploieştenii nu se vor mai lăsa păcăliţi şi vor demonstra că ştiu să îşi desemneze conducătorii!