Primăria Ploieşti ar putea deveni un fel de recuperator pentru Rosal, societatea comercială care asigură salubritatea oraşului. Un proiect dezbătut în şedinţa CL Ploieşti de ieri ar putea deveni o altă vacă de mult pentru societatea de salubritate.

 Actul normativ  se referă la stabilirea unei taxe locale speciale pentru ploieştenii care nu au contracte de salubritate cu firma Rosal. Proiectul nu era suficient de bine fundamentat şi ar fi putut duce la situaţia în care  administraţia ar fi folosit banii publici în folosul operatorului privit.

"Primaria Ploiesti nu trebuie să se transforme in agenţie de recuperare a banilor pentru Rosal. Daca instituim o taxa trebuie să fim atenţi cum procedam. Nu putem lăsa ROSAL să inventarieze cetăţenii din Ploieşti. Acesta este apanajul şi dreptul exclusiv al municipalităţii! Să se vină cu un Regulament în care municipalitatea face ordine si recensamantul si apoi discutam. Nu vreau sa ajungem în situaţia in care birocraţi comozi să taxeze ploiestenii plecati in străinătate la muncă doar pentru faptul că deţin o proprietate in Ploiesti. Intai ne organizam si apoi solicitam cetatenilor să plătească taxe ", a declarat social democratul George Botez !

Prin proiectul respectiv se dorea taxarea celor care nu au contract cu Rosal la valoare de  3,74 lei +TVA/ luna. Numai că aceste sume ar fi fost colectate de către SPFL şi virate către operatorul de salubritate. În prezent, 174.000 de ploieşteni au contract cu Rosal, dar reprezentanţii firmei susţin că există în Ploieşti 216.000 cetăţeni. Doar că această cifră îi cuprinde şi pe ploieştenii plecaţi la muncă în străinătate, iar diferenta de sumă ar fi urmat să fie achitată de municipalitate.