Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, a încercat să explice problemele in oraş şi, în special, să se scuze pentru lipsa iluminatului ornamental  din municipiu. Primarul interimar a ales să posteze mesajul pe pagina sa de Facebook.  Din păcate, Teodorescu a demonstrat că este prost sfătuit şi a încercat să dea vina pe alţii şi a căutat să se spele pe mâini de orice păcat.

„Dragi ploiesteni, va asigur ca toate lucrurile se vor face la timpul lor.Desi in mod normal m-am dedicat problemelor de infrastructura din orasul nostru , astazi putandu-se circula in Ploiesti atat ca pieton cat si cu mijloacele de transport in mod normal , tinand cont de stadiul marilor proiecte de infrastructura in martie 2015, va asigur ca nu am neglijat celelate probleme sociale.Chiar daca s-a pornit de la un buget supraevaluat care nu s-ar fi putut costitui decat in doi ani, am incercat sa folosim in mod judicios fiecare leu colectat de la ploiesteni.La momentul sarbatorilor de iarna Ploiestiul va arata si se va comporta frumos ca de fiecare data , incadrandu-se in ceea ce priveste legalitate si folosirea responsabila a banului public.In urma cu doua luni de zile am adresat solicitari mediului de afaceri de a ne sprijini in organizarea sarbatorilor de iarna, multi dintre ei acceptand sa ne sustina.Baniuesc ca deranjez interesele politice ale unora , din fericire tot mai putini la numar, care nu realizeaza ca lumina vine din Credinta si nu din focuri de paie care pot mirosi urat.Perioada sarbatorilor ar trebui sa fie una de bucurie, reculegere, in care sa ne intrebam in ce masura mai avem printre calitati si pe cea de “OM”. Oamenii de zapada si luminitele oricat de colorate ar fi , nu vor ajuta la iertarea pacatelor .Unii vor delatiune si sange , porniri pe care nu le inteleg , cu atat mai mult nu le impartasesc.
VA ASIGUR ca Ploiestiul va avea lumini, focuri de artificii, targuri specifice perioadei de sarbatori si nenumarate activitati atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.Mos Nicolae ii asteapta incarcat in special pe cei mici, pe 5 decembrie la deschiderea targului de Craciun cu spectacole de colinde , teatru pentru copii si un concert Directia 5.

Voi reveni zilele urmatoare cu un calendar complet al evenimentelor si activitatilor organizate in luna decembrie.”, a scris Teodorescu.

Am citit uimită mesajul viceprimarului Iulian Teodorescu şi m-a uimit în special o frază. "Oamenii de zăpadă şi luminiţele oricât de colorate ar fi, nu vor ajuta la iertarea păcatelor"!

Domnule primar interimar, fetiţa mea, Cati, abia a împlinit 5 ani. Este fascinată de beculeţe, de oameni de zăpadă şi de Crăciun, în general. Pentru ea Moş Crăciun înseamnă bucurie, iar din bucuria asta fac parte şi beculeţele viu colorate din oraş. Refuz să cred că are atât de multe păcate încât să nu poată fi iertate cu ajutorul "luminiţelor colorate".

Cred că Iulian Teodorescu nu ar fi ieşit cu o imagine atât de şifonată, dacă după tot acest scandal, în loc să iasă cu un mesaj evaziv, ar fi scris simplu..."îmi cer scuze". Şi sunt convinsă că ploieştenii l-ar fi iertat şi i-ar fi înţeles greşeala!