Consilierii locali ploieşteni au aprobat, ieri, Regulamentul de aplicare a reducerii preţului la gigacalorie prin subvenţia pentru populaţie. Noul tarif va intra în vigoare începând cu 1 decembrie.

Consilierii municipali au decis ca  persoanele fizice beneficiare de subvenţia la energie termică să fie cetăţenii ai municipiului Ploieşti care locuiesc în imobile de tip condominium precum şi alte imobile, care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire (SACET).

Nu vor beneficia subvenţia pentru sezonul rece 2015 – 2016:

  • Persoanele care nu sunt cetateni ai municipiului Ploiesti, si care detin in proprietate imobile pe raza administrativa a municipiului Ploiesti;
  • Persoanele fizice care au in proprietate suprafete declarate nerezidentiale;
  • Persoanele care detin pe raza municipiului Ploiesti mai multe imobile in proprietate exclusiva, primesc subventia o singura data pentru imobilul in care isi au domiciliul sau resedinta.

Conform actului normativ aprobat, subvenţia se acordă astfel:

  • Operatorul S.C. Veolia Energie Prahova S.R.L. va factura cantitatea de energie termica vanduta la populatie (cu exceptia celor care nu beneficiaza conform punctului 2.2. din prezentul regulament) inmultita cu pretul calculat al energiei termice stabilit prin  art. 1 alin. (1) din  H.C.L. nr. 408/2015. 

    3.2. Operatorul S.C. Veolia Energie Prahova S.R.L. va factura catre Municipiul Ploiesti cantitatea de energie termica vanduta numai pentru imobilele care beneficiaza de subventie inmultita cu valoarea subventiei acordate conform H.C.L. nr. 408/2015.

    3.3. Sprijinul acordat de Primaria municipiului Ploiesti se va face astfel:

    3.3. (1) Directia Economica si Serviciul Administratie Publica, Reglementare si Monitorizare Asociatii de Proprietari care au relatie directa cu asociatiile de proprietari si UAP vor solicita informatii administratorilor asociatiilor de proprietari referitor la identificarea celor care nu vor beneficia de subventie, conform art. 2.2. din regulament. Situatia finala cu numarul imobilelor va fi prezentata urgent Directiei Economice.

    3.3. (2) Directia Economica va solicita la Serviciul Public Finante Locale iar acesta va prezenta cat mai urgent, conform bazei de date pe care o detine, toate informatiile referitoare la cei care nu beneficiaza de subventie, conform art. 2.2. din regulament.

    3.3. (3) Toate datele centralizate de Directia Economica (cu numar imobile care nu beneficiaza de ajutor de incalzire ) vor fi comunicate operatorului S.C. Veolia Energie Prahova S.R.L. pentru ca acesta sa determine procentul care urmeaza sa fie aplicat.

    3.4. Pentru acordarea de compensare procentuala lunara persoanelor prevazute la art. 2,3 si 4 din HCL nr. 346/11.09.2013, majorarea stabilita in procent de 15% care se aplica cu data de 1 decembrie 2015, se suporta de la bugetul local.