Accesul turiştilor pe traseele montane din Masivul Bucegi este interzis, începând de marţi, decizia de închidere a acestora fiind luată de către salvamontişti în condiţiile în care în Bucegi a nins şi, în urma viscolului, stratul de zăpadă ajunge şi la 40 de centimetri.

Traseele montane din abruptul Masivului Bucegi au fost oficial închise, marţi,în condiţiile în care pe Valea Prahovei, la altitudini mari, a nins, iar vântul a viscolit zăpada, astfel că în unele zone stratul de omăt ajunge şi la 40 de centimetri, scrie MEDIAFAX.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, accesul turiştilor a fost restricţionat pe traseele din Bucegi din cauză că acestea reprezintă un pericol pentru cei care vor să urce pe munte în condiţii de zăpadă şi viscol.

Astfel, la intrarea pe trasee au fost amplasate panouri de avertizare privind faptul că accesul turiştilor nu este permis.

Potrivit salvamontiştilor, accesul turiştilor este permis doar pe trasele din apropierea cabanelor şi instalaţiilor de transport pe cablu din Bucegi.

Măsura de închidere a traselor montane din masivul Bucegi este luată în fiecare iarnă, acestea fiind redeschise primăvara, de obicei în lunile aprilie sau mai.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, ora 16.00, până miercuri, la ora 14.00, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile şi în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bacău, Vrancea şi pentru unele zone din Neamţ, Mureş, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.