Într-o discreţie absolută, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a vizitat, săptămâna trecută, cartierul Mimiu din Ploieşti. Principesa le-a oferit daruri familiilor nevoiaşe. Astfel, cu sprijiinul Asociaţiei Casa Majestăţii Sale şi Herlitz România, părinţii şi copiii au primit pachete cu alimente, produse necesare casei, precum şi rechizite şcolare.

Familiile vizitate de Principesă beneficiază de îngrijire din partea Centrului de zi pentru copii şi familii al Organizaţiei Umanitare Concordia, Casa Alexandra. Centrul are în îngrijire copii din medii defavorizate şi oferă servicii de consiliere după şcoală, precum şi terapie şi programe educaţionale pentru copii şi părinţii lor.

Principesa Maria a vizitat, apoi, Şcoala de Meserii Concordia din Ploieşti. În cadrul şcolii, tinerii au posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar, patiser, cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar, agricultor sau horticultor. Prin intermediul şcolii, au fost înfiinţate 72 de locuri în atelierele de formare profesională. La terminarea acestor cursuri, are loc o evaluare de către o comisie externă, autorizată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în urma căreia absolvenţii vor primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană.

Concordia este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate pentru o viaţă independentă şi autonomă.

Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Organizaţiei Umanitare Concordia în cursul lunii septembrie a acestui an.

SURSA: http://www.romaniaregala.ro