Consilierii locali PNL s-au convins că vinerea e o zi cu ghinion. În încercarea de a aduna cât mai multe „cartuşe electorale”, liberali au propus o comisie care să analizeze activitatea SC Hale şi Pieţe SA începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Doar că liberalii a fost bătuţi cu propriile arme, iar Consiliul Local a stabilit ca verificarea activităţi să se facă de la data de 1 ianuarie 2009. Adică exact perioada în care PDL transformase societatea comercială în propria feudă.

Printr-o eroare a liberalilor amendamentul propus de social democraţi a trecut, iar peneliştii au căutat, disperaţi, tertipuri pentru a întoarce votul.

De fapt, ce vinovată de trecerea amedamentului buclucaş a fost pedelista Cristina Enache, care a fost nevoită să părăsească sala de şedinţă  din cauza unui apel telefonic urgent.(Poate era vreun şef de partid şi aşa îşi justifică absenţa...) Cert e că apelul telefonic a făcut ca Enache să piardă un vot pe amendamente, iar PSD a reuşit să impună data de 1 ianuarie 2009 ca perioadă de control la Hale şi Pieţe!

Este greu de descris disperarea foştilor pedelişti când au realizat cum arată în final proiectul depus de ei. Au încercat să găsească tot felul de metode pentru a drege busuiocul, dar s-au lovit de refuzul categoric al social democraţilor care, răi la suflet, nu au acceptat să îi salveze de muştruluiala şefilor de la partid.

„Hai , Cristina! Treci la vot! Pe unde umbli?” a fost apostrofată tânăra consilieră PNL de mult mai exerimentatul său coleg de partid Gheorghe Sârbu! Vizibil jenată aleasa PNL şi-a reluat rapid locul, dar din păcate (pentru ex PDL-işt) dezastrul nu a mai putut fi reparat.

Gheorghe Sârbu chiar a cerut ca tânăra Enache să poată vota amendamentul cu probleme, chiar dacă a fost plecată din sala în momentul votului.

Şi uite aşa, consilierii PNL au fost nevoiţi să dea explicaţii la partid căutând o explicaţie pentru faptul că nu au reuşit să îi bată pe social democraţi, deşi aceştia erau inferiori din punct de vedere al votului (Cristi Ganea şi Marcian Cosma nu au fost prezenţi la şedinţă, iar Raul Petrescu a fost  indisponibil din primele minute, după ce colegii săi din CL a votat încetarea mandatului de consilier)

Şi credem că este foarte greu să explici la partid că tu ai reuşit să îţi lustruieşti puşca, să o încarci, iar la final, când ai apăsat pe trăgaci ai reuşit să te împuşti în cap!