Drumul judeţean care face legătura între Cota 1000 din Masivul Bucegi şi Platoul Bucegi va fi monitorizat video, Consiliului Judeţean Dâmboviţa alocând bani în acest sens, după ce în zonă au fost văzute camioane care transportă lemn şi distrug lucrările făcute până în prezent, scrie Mediafax

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va aloca bani pentru achiziţionarea unui sistem de monitorizare video a drumului judeţean 713, care face legătura între Cota 1000 din Masivul Bucegi şi Platoul Bucegi, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, decizia de a monitoriza acest tronson a fost luată după ce în zonă au fost văzute, în ultima săptămână, mai multe camioane ale unor firme care exploatează lemn şi care nu au dreptul să intre pe acel drum judeţean, în condiţiile în care tronsonul se află în lucru şi nu este deschis circulaţiei publice.

”Am constatat că operatori privaţi care exploatează lemn din zona montană vin cu camioane de mare tonaj, trec pe acel drum care este închis circulaţiei publice şi, practic, îşi bat joc de tot ceea ce am muncit noi în ultimii cinci ani” a spus Adrian Ţuţuianu.

El a explicat că în ultimii ani DJ 173 şi DJ 714, drumuri situate în zona turistică din Masivul Bucegi, au beneficiat de investiţii în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de lei, sumele fiind asigurate din fonduri guvernamentale şi din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Prahova.

În prezent, DJ 713 se află încă în lucru, pe acest tronson nefiind încă montate parapetele şi nici elementele de semnalizare.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, suma necesară achiziţionării sistemului de monitorizare video pentru DJ 713 va fi asigurată din bugetul CJ Dâmboviţa la rectificarea de buget care va avea loc joi, după alocarea banilor urmând a fi demarate procedurile de achiziţie publică.

Adrian Ţuţuianu a precizat că autorităţile judeţene au numerele de înmatriculare, dar şi fotografii ale camioanelor care au intrat ilegal pe drumul aflat în lucru şi că vor cere Poliţiei să ia măsuri, luând în calcul posibilitatea de a cere despăgubiri în instanţă firmelor care produc pagube pe acest drum.