Poliţia Locală Ploieşti a desfăşurat, în perioada 16-18 octombrie 2015, acţiuni pe raza municipiului pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, fiind depistate 62 de fapte contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 13.090 lei, anunţă instituţia într-un comunicat de presă

Patrulele pedestre şi mobile au monitorizat zonele unde sunt amplasate platformele gospodăreşti, pentru a identifica  persoanele care nu respectă curăţenia pe domeniul public ori colectează ilegal deşeuri reciclabile din sistemele de colectare selectivă.  Au fost astfel depistate un număr de 18 persoane care au depozitat deşeurile menajere în alte locuri decât cele special amenajate ori au sustras deşeuri din plastic sau metal din containerele publice.

Totodată, peste 15 persoane au fost sancţionate deoarece tulburau liniştea publică, consumau alcool ori îşi satisfăceau necesităţile fiziologice pe domeniul public, nerespectând prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au mai fost sancţionaţi proprietarii de atelaje hipo care circulau pe alte străzi decât cele stabilite de municipalitate, persoanele care deţineau acte de identitate expirate, precum şi conducătorii auto care nu au respectat o bună conduită în traficul rutier.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au asigurat fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate ale municipiului Ploieşti.