Surse din cadrul SGU Ploieşti au declarat, pentru Jurnalul Prahovean, că afirmaţiile patronului SC FC Petrolul SA, Dan Capră, cu privire la datorii ale SGU către societatea pe care o deţine sunt lipsite de fundament.

După intrarea clubului în insolvenţă – informează sursele SGU – Petrolul  nu a desfăşurat nicio activitate de întreţinere a gazonului, aşa cum avea obligaţia contractuală. De altfel, FC Petrolul a sistat alocarea de fonduri pentru întreţinere încă din luna iulie a anului trecut.

Pretinsele datorii ale SGU invocate de Dan Capră sunt anterioare deschiderii procedurii de insolvenţă, astfel că urmează să fie compensate cu valoarea sumei cu care SGU s-a înscris la masa credală şi nu cu sumele datorate de Petrolul pentru folosirea stadionului  după intrarea în insolvenţă.

Aceleaşi surse au declarat că, la data de 1 octombrie 2015, atât clubul, cât şi administratorul judiciar au fost notificaţi ultimativ privind plata datoriei curente de aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Până la această dată, nu a fost primit niciun răspuns de la aministratorul judiciar.