Societatea de Transport Călători Expres Ploieşti – fostul RATP - a rămas fără motorină  din cauza unui debit cumulat către societatea Rompetrol cu care avea contract. Suma datorată nu este foarte mare, ridicându-se la suma de 20.000 de lei, însă compania petrolieră a refuzat să mai livreze motorină societăţii ploieştene, până la stingerea acestui debit.

„Se fac eforturi pentru remedierea situaţiei, astfel că pentru moment s-a utilizat rezerva de carburant a societăţii şi s-a apelat la furnizorii auxiliari. Circulaţia curselor nu a fost afectată de această sincopă. Deja s-a pus pe ordinea zi de a şedinţei Consiliului Local, proiect de hotărâre pentru rectificare a bugetului societăţii, prin care sunt prevăzute sumele atât pentru achitarea datoriei şi pentru funcţionarea fără probleme a curselor de transport de călători”, a declarat Raul Petrescu, viceprimarul Ploieştiului.

Necesarul de combustibil al SC TCE Ploieşti se ridică la 160.000 de litri de motorină pe lună, la un cost de 3 milioane de lei.