Temperaturile au scăzut brusc în această perioadă, iar frigul din apartamentele ploieştenilor este tot mai greu de suportat. Oamenii au început să cumpere tot felul de aeroterme şi calorifere electrice, în timp ce Dalkia (Veolia Energie Prahova) nu dă semne că ar putea începe frunizarea agentului termic. E drept, că vineri au anunţat că au început să încălzească instituţiile sociale (spitale, grădiniţe şi şcoli), dar comunicatul anunţa că în apartamente trebuie să fie îndeplinită condiţia de temperaturi sub 10 grade Celsius timp de trei zile.

Dat fiind plângerile ploieştenilor, consilierii social democraţi ploieşteni solicită operatorului de termoficare să înceapă, încă din această noapte, furnizarea agentului termic în apartamentele cetăţenilor. Aleşii PSD consideră că în condiţiile în care ANM a prelungit codul galben de vremea rea, anunţând ninsori şi ploi prelungite, sănătatea ploieştenilor este mult mai importantă decât negocierile dintre operator şi reprezentanţii municipalităţii. Nu de alta, dar cei care contribuie la profitul Veolia Energie Prahova sunt cetăţenii, cei care achită lunar facturile emise de operator.

Interesant este că acelaşi operator a demarat sezonul de încălzire în mai multe oraşe din Moldova (Iaşi, Roman, Bacău), iar la Bucureşti, Primăria Generală a anunţat că a solicitat Dalkia să demeraze furnizarea agentului termic din această noapte, dar fiind temperaturile extrem de scăzute.