Răcirea accentuată a temperaturilor din ultimele zile a transformat apartamentele ploieştenilor în adevărate frigidere. Oamenii apelează la clasica "pătură în plus", iar pensionarii speră ca Dalkia să mai amâne demararea sezonului de încălzire sperând să nu plătească facturi prea mari.

Cu toate acestea, Veolia Energie Prahova a primit o serie de solicitări de a porni încălzirea pentru instituţii publice, care îndeplinesc un rol social. Astfel, până în prezent, un număr de 12 grădiniţe, creşe şi clădiri de birouri sau clădiri private din municipiul Ploieşti au solicitat şi primit agent termic.

Sezonul de încălzire va începe oficial în momentul în care prevederile HG 425/ 1994 vor fi îndeplinite, adică timp de 3 zile consecutiv temperatura exterioară să fie sub media de 10 grade Celsius în intervalul 18.00 – 06.00, anunţă opratorul într-un comunicat de presă

Ca în fiecare an, echipele Veolia Energie Prahova primesc şi urmăresc datele oficiale privind temperaturile exterioare de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Echipele operatorului de termoficare sunt pregătite şi mobilizate pentru a începe sezonul de încălzire 2015-2016 din momentul îndeplinirii condiţiilor legale.

Clienţii Veolia Energie Prahova pot solicita informaţii la adresa de e-mail [email protected] şi la numerele de Call Center 0 800 800 255 şi 0244 408 888.

Primul oraş care a anunţat demararea oficială a sezonului de încălzire 2015-2016 este Iaşiul.