Instituţia Prefectului a găzduit Conferinţa Regională dedicată proiectului de dezvoltare a dialogului social.

Scopul conferinţei a fost promovarea rezultatelor activităţilor din cadrul proiectului amintit privind asigurarea unui cadru de dezbatere şi dialog între reprezentanţii administraţiei publice şi partenerii sociali, adică sindicate şi organizaţii ne-guvernamentale. Tema discuţiilor a reprezentat-o reindustrializarea regiunii Sud-Muntenia şi modul în care se face acest lucru, în contextul regionalizării administrative.

Pe lângă reprezentanţii administraţiei publice locale, au fost prezenţi liderii mai multor confederaţii sindicale dar şi reprezentanţi ai patronatelor.

„Atât regionalizarea cât şi modul în care se face creşterea economic trebuie să se facă prin dezbatere prin aceste grupuri de dialog social. Acest dialog este necesar atât timp cât este real, nu prin întâlniri informale şi fără substanţă. Avem probleme reale legate de şomajul de lungă durată, un fenomen care nu mai este monitorizat de instituţiile statului. Ar fi interesant să aflăm ce se întâmplă cu un million de şomeri care nu mai figurează în bazele de date”, s-a exprimat Ioan Ianoş Georgescu, reprezentantul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Agro-Frăţia.

„Este foarte important să avem un feed-back din partea ministerelor. Ministerul Sănătăţii are o mare deschidere de exemplu către dialogul social, ceea ce nu se petrece şi din partea altor ministere. Avem nevoie de locuri de muncă, de infrastructură. Avem nevoie de strategii pe termen lung. Până la urmă binele naţiunii e un scop comun”, a conchis Marius Sersea, prefectul judeţului Prahova.