Tăierea vechilor stâlpi de pe Bulevardul Republicii din Ploieşti a dat naştere unui val de proteste, exact ca şi în situaţia celor doi stâlpi montaţi de constructori în mijlocul străzii chiar în centrul oraşului.

Realizând că nu au fost respectate toate procedurile de casare a stâlpilor cu valoare istorică pentru Ploieşti (vă reamintim că au fost montaţi în 1933), Andrei Ţurcanu, consilierul personal al lui Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar, încearcă să dreagă busuiocul, măcar la final.

Astfel, acesta a declarat pentru phon.ro, că stâlpii vechi nu vor ajunge la fier vechi, aşa cum s-a speculat în ultimele zile. Chiar dacă aceştia au fost tăiaţi, Ţurcanu susţine că municipalitatea va depozita PĂRŢILE CARE AU CARACTER ISTORIC în curtea TCE, iar apoi aceştia vor fi recondiţionaţi şi montaţi într-o altă zonă a oraşului.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce a fost nevoie de tăiere şi cum vor fi păzite "parţile istorice" de hoţii de fier vechi care au împânzit oraşul? Poate că reprezentanţii municipalităţii ar trebui să înveţe că ploieştenii au un spirit civil foarte ridicat şi că se revoltă ori de câte ori observă vreo anomalie (ca să nu spunem urmă de incompetenţă) în ceea ce priveşte bunul mers al urbei...