Autorităţile locale ploieştene continuă seria „evenimentelor” menită să aducă revoltă în rândul cetăţenilor. După stâlpii din mijlocul intersecţiei de la BCR, municipalitatea face o nouă boacănă. Stâlpii vechi de pe Bulevardul Republicii sunt tăiaţi pur si simplu.

Cititorii Jurnalului Prahovean s-au revoltat la vederea isprăvii şi au trimis pe adresa redacţiei mesaje referitoare la acţiunea demarată de Primăria Ploieşti. Ploieştenii se întreabă de ce s-a ales cea mai simplă şi ineficienta soluţie: tăierea şi vânzarea la fier vechi.

Aceşti stâlpi reprezintă parte din istoria urbei noastre, istorie care nu prea a mai lăsat urme, Ploieştiul interbelic fiind ras din temelii de regimul comunist.

Montaţi în anii 30 ai secolului trecut, stâlpii sunt adevărate opere de artă şi au fost înlocuiţi cu alţii, noi, cu un aspect hidos. Din păcate, înlocuirea a fost necesară ca urmare a modernizării liniei de tramvai 101.

Dacă în primăvară, reprezentanţii administraţiei promiteau că stâlpii vor fi dezafectaţi şi mutaţi într-un alt loc pentru a fi folosiţi la amenajarea unui loc elegant, eventual în noul Parc municipal Vest, astăzi am constatat că promisiunea a fost uitată, iar stâlpii sunt pur şi simplu tăiaţi. 

În aceste condiţii, Jurnalul Prahovean solicită Primăriei Ploieşti încetarea imediată a operaţiunilor de distrugere a acestor stâlpi şi recuperarea lor în vederea refolosirii, ca emblemă a istoriei interbelice a localităţii.

FOTO: Facebook/Iubesc-Ploieştii-117279871663263/timeline/