O instituţie din subordinea Primăriei Ploieşti este o adevărată gaură neagră pentru bugetul municipalităţii, afirmă Radu Socoleanu. Prezent într-o emisiune a postului Ploieşti TV, consilierul independent Radu Socoleanu, membru al comisiei de specialitate care a analizat activitatea CSM, a vorbit despre neregulile descoperite în activitatea clubului.

Astfel, Socoleanu a vorbit despre faptul că 90% din bugetul instituţiei se duce spre salariile angajaţilor, în timp ce părinţii copiilor cotizează lunar pentru plata chiriilor sălilor în care secţiile sportive îşi desfăşoară activitatea.

Radu Socoleanu a explicat că în 2004, atunci când a fost înfiinţat, CSM avea o structură de conducere formată din preşedinte, consiliul director şi directorii secţiilor sportive. Între timp, organigrama s-a modificat substanţial, fiind inlăturate din schemă funcţiile de preşedinte şi consiliul de administratie. In acest context s-a înfiinţat funcţia de director care are în subordine atât zona sportivă cât şi cea executivă, dispunând singur de fonduri uriaşe, fără control în cadrul instituţiei.

Socoleanu a aratat ca urmare a controlului efectuat, Comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local a descoperit nereguli grave în modul de cheltuire a banului public. Se afirma ca echipamentul sportiv este cumpărat la preţuri uriaşe, fără licitaţie, iar salariile sportivilor şi angajaţilor ajung la sume ameţitoare pentru un om de rând. Spre exemplu, un preparator fizic primeşte 15.500 de lei lunar, iar un medic are un salariu de peste 9500 de lei lunar.

Anual, din bugetul local pleacă spre CSM peste 3 milioane de euro, iar din această sumă 75% merge doar spre echipele de handbal. În acelaşi timp, alte secţii din club nu găsesc fonduri necesare pentru premierea sportivilor cu rezultate la diverse competiţii, iar sportivii parasesc clubul.

Raportul Comisiei de specialitate privind activitatea CSM va fi discutat, cel mai probabil, în următoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti.