Ca urmare a anunţului făcut de câteva siteuri ploieştene privind demisia consilierului local PSD, Robert Vâscan, din funcţia de preşedinte al comisiei pentru probleme sociale a consiliului local, în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean acesta a declarat:

Da, întradevar, am spus că voi demisiona deoarece, în calitate de preşedinte al comisiei pentru probleme sociale am ajuns la capătul răbdării. După cum ştiţi, Ploieştiul se confruntă de mult timp cu o acută criză de locuinţe pentru familiile cu venituri modeste şi pentru chiriaşii evacuaţi din locuinţele restituite foştilor proprietari. Nemulţumirea mea a pornit de la faptul că proiectul meu privind achiziţionarea de module sociale în care să cazăm aceste familii a fost tergiversat de executivul primăriei. Motivul este mereu acelaşi: lipsa de bani. Am trecut şi de acest punct, identificând eu o sumă disponibilă de la investiţia Managementul traficului, suficientă pentru acest proiect.

La şedinţa ordinară de luna trecută am propus, este adevărat, în scurt, aceasta modalitate de rezolvare a problemei. Colegii mei din partid şi din alianţa m-au susţinut, însă au cerut ca acest proiect să fie amânat pentru a fi mai bine fundamentat şi pentru a găsi modalităţile legale de a îl finanţa. La acel moment am avut promisiunea domnului viceprimar cu atribuţii de primar Teodorescu că va fi reluat în următoarea şedinţă extraordinară a consiliului local, având caracter de urgenţă. Insă, la şedinţa extraordinară, atât eu cât şi colegii mei social democraţi am constatat că promisiunea a fost uitată, proiectul nefiind trecut pe ordinea de zi, fapt care m-a făcut să îmi anunţ demisia.

Sunt dezgustat că vorbele mele au fost răstălmăcite de unii ziarişti şi că s-a ajuns până acolo încât problemele acestor oameni bătuţi de soartă au devenit subiect de campanie electorală. M-am hotărât să rămân în funcţie şi să fac tot ce pot să rezolv această problemă. ” a declarat Vâscan.