Pentru prima oară în actualul mandat, consilierii locali au lăsat disputele politice deoparte şi s-au aşezat la masă pentru a încerca să găsească soluţii pentru salvarea Spitalului de Pediatrie din Ploieşti. Aleşii au invitat la discuţii reprezentanţii DSP Prahova, instituţia care a dispus închiderea compartimentului ATI a unităţii medicale şi implicit suspendarea liniei de gardă a spitalului, dar şi pe prefectul Rodica Paraschiv. Prefectul a prezentat situaţia din punctul de vedere a instituţiei pe care o coordonează şi a explicat că, din punctul său de vedere, ceea ce se întâmplă la Pediatrie este o problemă de management al personalului. "Eu sunt inginer constructor şi dacă am nevoie de un inginer ştiu de unde să îl iau, avocaţii ştiu unde să găseasă alţi avocaţi. Aşa este şi aici. Trebuie căutaţi medicii de către medici.Nu Prefectura, nu Senatul, nu Camera Deputaţilor poate rezolva această problemă. Managerii spitalului sunt cei care trebuie să găsească soluţii. Noi oferim tot ajutorul pentru că vrem ca vieţiile copiilor din Prahova să fie în siguranţă", a explicat Rodica Paraschiv.

De altfel, în timpul întâlnirii de la Primăria Ploieşti, Anca Dobrescu, directorul DSP Prahova, împreună cu Cătălin Vişean, directorul Spitalului de Pediatrie, discutau cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii modalităţile de redeschidere a liniei de gardă de la spitalul de copii.

În schimb, soluţia, e drept una pe termen scurt, a fost găsită de social democrata Iolanda Băzăvan, consilierul local cu atribuţii de viceprimar, care a părăsit de câteva ori şedinţa pentru a încerca să convingă diverşi medici anestezişti să ajute la salvarea Pediatriei. Iar în final, s-a întors victorioasă în sală şi a anunţat că linia de gardă de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti va fi completată de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi de cei de la Spitalul de Obstetrică- Ginecologie. Încăpăţânarea Iolandei Băzăvan pentru a salva spitalul merită felicitată, mai ales că a dat dovadă că ştie să gestioneze foarte bine o situaţie de criză.

Deci vestea bună este că linia de gardă de la Pediatrie va fi redeschisă cel mai târziu luni, iar copiii din Prahova nu vor mai fi trimişi către spitalele din Bucureşti.

Totuşi nu putem să nu ne întrebăm, de ce nu a reacţionat la fel de ferm DSP Prahova şi în situaţia Spitalului din Sinaia, acolo unde nu există în prezent niciun medic anestezist, dar linia de gardă nu a fost suspendată niciodată. Şi ne mai întrebăm dacă este corect ca reprezentantul DSP Prahova în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie să fie aceeaşi persoană care a decis închiderea unităţii medicale.

Cam multe întrebări care vor rămâne fără răspuns şi poate că ar fi bine ca membrii Consiliului Local Ploieşti să lase mai des haina politică deoparte şi să lucreze la fel de bine şi pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă Ploieştiul.