Aleşii locali ploieşteni au stabilit un nou record astăzi. Dacă luni au bifat cea mai lungă şedinţă  din istoria actualului Consiliu Local, astăzi aleşii nu au reusit să dezbată nici măcar trei puncte aflate pe ordinea de zi.

Mai întâi aleşii nu au reuşit să desemneze un preşedinte de şedinţă, care să îi ţină locul social democratului George Botez, absent din motive personale. După lungi tergiversări, consilierii au reuşit să o desemneze pe Marilena Stanciu să conducă şedinţă.

Dar...degeaba au găsit preşedinte interimar dacă aleşii nu au votat ordinea de zi a întâlnirii. În aceste condiţii şedinţa nu a mai avut loc.

Atitudinea consilierilor a blocat două proiecte extrem de importante pentru Ploieşti.

Primul îl reprezenta actul adiţional al contractului de sponsorizare prin care OMV Petrom donează sub formă de sponsorizare fostul sediu al companiei din centrul Ploieştiului. Actul adiţional prevede schimbarea destinaţiei iniţiale a imobilului, aici urmând să fie mutate serviciile sociale şi mai multe instituţii de cultură din subordinea municipalităţii

Un alt proiect important care trebuia aprobat de urgenţă era cel referitor la un schimb de terenuri între municipalitate şi o societate comercială. Fără schimbul de terenuri, soarta pasajului suprateran din zona Vest devine incertă. Din cauza unei erori de proiectare, construcţia podului nu mai poate continua. Este nevoie urgentă de schimbul de terenuri pentru ca investiţia, în valoare de 90 de milioane de euro, finanţată din fonduri europene să poată fi continuată.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează haosul din Consiliul Local Ploieşti, iar dacă situaţia va continua municipiul riscă să ajungă în faliment în anii viitori. Este nevoie urgentă de un lider care să poată purta negocieri atât cu Puterea cât şi cu Opoziţia pentru ca incidente asemănătoare cu cele de astăzi să nu mai aibă loc.