Trei tineri din Prahova trimişi în judecată pentru viol în grup după ce au violat o colegă de liceu în timp ce îi ţineau briceagul la gât şi au filmat-o au fost condamnaţi la "măsura educativă a asistării zilnice", fiind lăsaţi liberi şi obligaţi să se prezinte la Serviciul de probaţiune.

Tinerii trimişi în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte pentru viol în grup şi producere de materiale pornografice după ce au violat o colegă de liceu se află în libertate, la peste nouă luni de la comiterea faptei, ei fiind condamnaţi de magistraţii de la Judecătoria Vălenii de Munte la pedepse constând în "măsura educativă a asistării zilnice", scrie MEDIAFAX.

Cei trei tineri, Fabian George Brujbeanu, în vârstă de 17 ani, Andrei Răzvan Radu, în vârstă de 17 ani, şi Dumitru Adrian Ion, în vârstă de 15 ani, elevi la Liceul Tehnologic "Romeo Constantinescu" din oraşul Vălenii de Munte, au fost trimişi în judecată în luna decembrie a anului trecut, fiind acuzaţi că au violat o adolescentă, colegă de liceu cu ei.

În 8 iunie, după o jumătate de an de proces, Judecătoria Vălenii de Munte i-a condamnat pe cei trei pentru viol.

Conform sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, cei doi tineri de 17 ani au fost pedepsiţi cu "măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni", în timp ce colegul lor mai mic a primit aceeaşi pedeapsă, dar pe o durată de patru luni. În această perioadă, ei nu au voie să ia legătura cu fata sau cu familia acesteia şi trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune.

De asemenea, cei trei trebuie să plătească fetei daune morale de 25.000 de lei.

Tânăra a contestat sentinţa, primul termen fiind programat pentru 11 septembrie, la Curtea de Apel Ploieşti.