A doua săptămână a Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei s-a încheiat pentru cei 49 de elevi prahoveni care studiază să devină bucătari. Liceenii au învăţat de la chef Cezar Munteanu cum se lucrează într-o bucătărie demnă de stele Michelin şi care sunt secretele gastronomiei de mare clasă.

După şapte zile petrecute în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, viitorii meseriaşi sunt cu un pas mai aproape de primul lor loc de muncă. Sub supravegherea atentă a lui Chef Cezar Munteanu, au învăţat cum să prepare, între altele, supă de fructe de mare, sosuri sofisticate şi deserturi fine. Pe lângă trucuri în bucătărie şi metode de selecţie şi pregătire a alimentelor, Chef Cezar i-a iniţiat pe elevi şi în tainele aranjării mâncării în farfurie.

A doua săptămână săptămână a Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei a fost completată de ateliere practice, în care elevii au învăţat despre lucrul în echipă, despre cum să îşi redacteze CV-ul şi cum să se pregătească pentru un interviu cu un angajator.

”Am cunoscut copii deosebiţi aici. În doar câteva zile de lucru alături de ei, le-am văzut potenţialul şi, mai ales, evoluţia – vor ajunge mari bucătari. Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei este un pas important pentru viitorul lor. Fiecare dintre ei pleacă de aici cu informaţii şi o experienţă care îi vor ajuta după încheierea studiilor”, declară chef Cezar Munteanu, mentorul viitorilor bucătari în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei.

”Puteam să intru şi la un liceu teoretic, dar mi-am dorit foarte mult să studiez gastronomia. Am învăţat în Tabăra Meseriaşilor lucruri pe care nu le ştiam până acum - despre cum se lucrează într-o bucătărie adevărată, cum comunici cu colegii, cum alegi ingredientele, cum prepari felurile de mâncare. Visez de mic să ajung bucătar recunoscut”, povesteşte Călin, elev la Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Siseşti" din Valea Călugărească.

Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei continuă de-a lungul lunii august cu alte două meserii pe care proiectul le promovează anul acesta: frizeri şi croitori. Săptămâna 23 - 29 august este dedicată celor 55 de elevi care vor să devină frizeri şi care vor lucra cot la cot cu hair-stylistul Cristi Pascu, în timp ce ultima săptămână a Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei va găzdui elevii care studiază croitoria, sub îndrumarea designerului vestimentar Mirela Diaconu.

Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei face parte din campania “România Meseriaşă“, care îşi propune să aducă în atenţia românilor importanţa educaţiei profesionale, potenţialul pe care îl are ţara noastră în această direcţie şi găsirea unor soluţii pentru susţinerea sistemului de învăţământ profesional. La programul de la Bran participă, în total, aproximativ 200 de liceeni care învaţă în 14 licee tehnologice din Prahova