Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, comisarul şef Constantin Ispas, reţinut de procurorii DNA Ploieşti pentru mai multe fapte de corupţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova, în timp ce ofiţerul BCCO Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar.

Comisarul şef Constantin Ispas, reţinut pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, spun surse judiciare, scriel MEDIAFAX.

La rândul său, Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti şi care era reţinut pentru şantaj, trafic de influenţă, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, a fost pus sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Prahova privind măsurile preventive faţă de cei doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA Ploieşti.

Marţi, procurorii DNA Ploieşti au percheziţionat birourile celor trei, care fuseseră sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri la DNA Ploieşti. Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

SURSA si FOTO Mediafax.ro