Avocatul Poporului (AP) a cerut de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova date despre cazul unei fete de 11 ani, din comuna Proviţa de Sus, judeţul Prahova, orfană de tată, violată de un vecin de 43 de ani, care în urmă cu 21 de ani a ucis o tânără.

Avocatul Poporului arată vineri, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu în acest caz, în urma informaţiilor apărute în presă despre fata de 11 ani, care ar fi fost violată de un vecin şi care "acum trăieşte un coşmar: se teme că se va întâlni faţă-n faţă cu cel care i-a transformat copilăria în iad".

Informaţii despre acest caz au fost cerute de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, Avocatul Poporului dorind să ştie care este stadiul de soluţionare a dosarului şi dacă fata primeşte consiliere psihologică.

În urma verificărilor, pe baza datele obţinute, Avocatul Poporului va stabili dacă în acest caz au fost "încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti".

Fetiţa ar fi fost violată de bărbatul de 43 de ani în luna iunie, în plină zi, pe marginea drumului. Bărbatul ar fi văzut-o pe fată când se întorcea de la şcoală şi ar atacat-o într-un loc unde drumul este mărginit de vegetaţie bogată, i-ar fi acoperit gura cu un fular şi, pe malul unei ape, ar fi violat-o. Fata a reuşit să fugă în momentul în care bărbatul s-a speriat auzind auzit o căruţă care trecea prin zonă, potrivit Pro TV.

Conform sursei citate, în urma cu 21 de ani, bărbatul a atacat în acelaşi mod o tânără de 18 ani, pe care a violat-o şi apoi a strâns-o de gat. Bărbatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 16 ani, în 2011 fiind eliberat condiţionat.

Medicii legişti au stabilit că fata de 11 ani a fost violată, bărbatul a fost prins imediat de poliţişti, însă a negat fapta. Acesta este cercetat sub control judiciar şi în iunie a fost internat la un spital de psihiatrie, pentru a i se face o expertiză.

Fata locuieşte la doar câteva case distanţă de bărbatul despre care spune că a violat-o. În urmă cu aproximativ o jumătate de an, tatal fetei s-a sinucis, a mai scris Pro TV.

SURSA: Mediafax