Într-o perioadă în care procurorii vânează greşelile aleşilor locali, liderii de sindicat din TCE Ploieşti încearcă să forţeze mâna consilierilor ploieşteni pentru a obţine o majorare de subvenţie. Şi asta în ciuda faptului că directorii companiei nu au pus la dispoziţia Consiliului Local Ploieşti toate documentele legale.

Astfel, proiectul prin care se aproba majorarea subvenţiei pentru transportul gratuit de la 38 de lei la 51 de lei  şi reducerea cu 50% a plafonului pentru gratuitate (de la 3000 de lei la 1500 de lei), a fost amânat pentru o şedinţă extraordinară care va avea loc joi, 30 iulie.

Subiectul a stârnit nemulţumirea liderilor de sindicat care i-au acuzat pe consilierii locali că nu reprezintă interesele TCE şi că vor ca societatea să intre în faliment. Sindicaliştii nu au dorit să audă argumentele legale şi nici nu au vorbit de vreun plan prin care societatea să devină profitabilă.

Doar au ameninţat că dacă proiectul nu va fi aprobat până pe 31 iulie, vor intra în grevă generală, iar niciun autobuz nu va mai ieşi din garaje.

Ar fi fost interesant dacă pe lângă subvenţia solicitată de la Primărie, liderii de sindicat ar fi venit cu vreun plan de reducere a anumitor salarii din fosta RATP, mai ales că mulţi dintre salariaţii societăţii comerciale au venituri mult mai mari decât a funcţionarilor publici din Primărie, mulţi chiar absolvenţi a două- chiar şi trei facultăţi.