Consiliul Judeţean va recupera prejudiciul produs de scandalul certificatelor de handicap emise fraudulos, chiar din averea şi bunurile Vioricăi Oniga, fostul preşedinte al comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova.

După ce procurorii au început acţiunea penală împotriva a 13 inculpaţi care formaseră un lanţ de eliberare frauduloasă a certificatelor de handicap, Consiliul Judeţean s-au constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de indemnizaţiile acordate unor persoane care nu sufereau de vreo dizabilitate, evaluat la suma de 3.012.928 lei (684.756 euro). De asemenea şi Consiliul Local Ploieşti s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar fără a preciza suma cu care se consideră prejudiciat.

Deja, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile identificate în proprietatea inculpaţilor Oniga Viorica, Neacşu Georgeta şi Oprea Georgeta.

„În momentul încheierii procesului ne vom îndrepta împotriva fostului şef al comisiei de evaluare pentru recuperarea prejudiciului respectiv. În acel moment vom solicita plata acestei sume prin valorificarea bunurilor aflate sub sechestru. Este posibil să recuperăm o parte din această sumă şi de la ceilalţi inculpaţi, ori chiar de la beneficiarii acestor indemnizaţii”, a declarat Fabioara Ionescu, administrator public al judeţului Prahova.