Autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie... din nou!

Anunţul a fost făcut chiar de premierul Victor Ponta. "Mă bucur foarte tare că azi a apărut în SEAP, a fost aşa o surpriză pentru că tot lucrăm la ea şi tot nu credeam că se mai poate, licitaţia pentru Comarnic-Braşov", a declarat Victor Ponta.

Premierul a adaugăt că "o s-o încep eu, n-o s-o termin eu, o s-o termine cine o veni, dar important este ca era poate ultimul proiect important pe care voiam să-l facem."

Autostrada A3 Comarnic - Braşov, a cărei concesiune controversată a picat în urmă cu o lună, a fost scoasa la licitaţie publică de data aceasta, începând cu primele loturi dinspre cele două capete.

Este vorba de 4 km dinspre Comarnic şi circa 6 km dinspre Râşnov spre Cristian (Braşov), pentru care Compania de Autostrăzi estimează un cost de circa 71 de milioane de euro. Primul lot, cel care ocoleşte Comarnicul, ar trebui să fie conexat cu DN1 la capete conform documentaţiei, însă proiectele ilustrative nu indică vreun nod rutier în zona de nord, acolo unde orice conexiune ar presupune un pod rutier suplimentar care să traverseze râul Prahova, linia de Cale Ferată şi, eventual, DN1.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat, joi, că a fost iniţiată procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului: "Proiectare şi execuţie Autostrada Bucureşti -Braşov, Tronson Comarnic-Braşov, Lot 1: sector Comarnic - Predeal, km 111+300 - km 115+300; Lot 2: sector Predeal - Cristian, km 162+300 - km 168+600 si Drum de Legatura".