Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv, vineri, în dosarul în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro. Decizia CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Horia Simu este cercetat pentru că ar fi intermediat între anii 2006 şi 2008 obţinerea unor despăgubiri, pentru un imobil şi un teren de aproape 10 hectare. Pentru urgentarea dosarului ar fi prezentat chiar şi o adeverinţă medicală falsă.

Procurorii anticorupţie au găsit în vila omului de afaceri o adevărată galerie de artă. Peste 150 de tablouri semnate de Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu şi Samuel Mutzner, dar şi ceasuri de lux şi bijuterii.
 
Procurorii au ridicat tablourile pentru expertiză. Acestea ar putea fi valorificate pentru recuperarea prejudiciului care i se impută lui Horia Simu, respectiv 55 de milioane de euro.
 
Simu este cunoscut pentru afacerile sale din domeniul metalelor neferoase, dar şi din domeniul imobiliarelor. La 36 de ani avea deja o avere estimată la 8 milioane de euro. El se află pe locul al doilea în topul retrocedărilor ANPR, după ce a cumpărat multe drepturi litigioase.

Horia Simu este directorul general al SCT Bucureşti este fostul acţionar majoritar al CCCF Bucureşti, fiind considerat de presa economică „unul dintre regii cuprului din România.  

SCT Bucureşti este firma care construieşte giratoriul suspendat de la intersecţia spre Păuleşti, un proiect unic în România, dar care are foarte mici şanse să fie finalizat la  termen. Simu a creat mari probleme firmelor prahovene, cărora a "uitat" în nenumărare rânduri să le deconteze lucrările executate la giratoriul de la Păuleşti

Proiectul singurului sens giratoriu suspendat din România este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, sub-domeniul „ poli urbani de crestere ”.

Giratoriul care se va construi la intersecţia spre Păuleşti va avea o rază exterioară de 51 de metri şi o lăţime de 11 metri.

Valoarea totală a proiectului este de 78.595.330, 24 lei, iar contractul de execuţie al lucrărilor, adjudecat la licitaţie de firma SCT Bucureşti, are o valoare de 58.645.305, 73 lei inclusiv TVA, fiind un proiect unde cota TVA este eligibilă.

Contribuţia Consiliului Judeţean Prahova  este de 3.011.921, 23 lei, iar durata  execuţiei lucrărilor ar fi trebuit să fie  de 18 luni.