Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Ploieşti, Maria Manea, consideră binevenite subvenţiile la căldură acordate de Primăria Ploieşti, însă are mari rezerve asupra corectitudinii unora dintre cei care vor beneficia de acestea. Semnul de întrebare este dat de una din condiţiile acordării  subvenţiei şi anume a aceea de minim 3 luni datorie la plata întreţinerii.

„Noi am militat să nu se lase această posibilitate, ci datoriile să fie pe zero. Este în continuare o formă de încurajare a restanţierilor. Avem mari probleme cu aceştia şi nu este vorba de persoane care chiar nu au posibilităţi ci de oameni rău-voitori, care ne râd în nas. Am auzit de cazul unui restanţier care a spus la administraţie că nu are bani să achite întreţinerea deoarece pleacă în vacanţă în Antalya. În Ploieşti avem pe rol, 350 de procese cu rău-platnicii.

Aproape 50% din totalul restanţierilor sunt astfel de persoane rău-voitoare. I-am întrebat pe mulţi dacă facturile la energie electrică, la telefonie, ori la cablu şi le-au plătit şi au recunoscut că le-au achitat deoarece le-ar fi fost blocate serviciile”, ne-a declarat Maria Manea, preşedinte interimar al UAP Ploieşti.

Cele mai multe probleme cu restanţierii se înregistrează în zona de vest a Ploieştiului şi în cartierul Malu Roşu. La polul opus, în categoria celor mai conştiincioşi, se află locatarii blocurilor din zona de sud şi nord a oraşului care achită la timp facturile la întreţinere.