Premieră la Braşov: biletul la transportul în comun e valabil 50 de minute, oricâte autobuze ai schimba.

Modelul a fost preluat din Germania şi Austria şi oferă un mare avantaj financiar călătorilor: practic, cu un singur bilet, poţi ajunge in orice colt al orasului. Cea mai lunga ruta se parcurge in mai putin de o jumatate de ora, iar in statie nu ai de asteptat mai mult de 15 minute.

Controlorii i-au informat pe calatori despre noul sistem de taxare: biletul trebuie validat la urcarea in primul mijloc de transport, apoi timp de 50 de minute, călătorul poate sa schimbe oricâte autobuze doreşte. Insă trebuie să fie cu ochii pe ceas: dupa ce expira timpul, trebuie să-şi cumpere un nou bilet daca nu a ajuns la destinatie. Pentru braşoveni, noul sistem de taxare inseamna o reducere la jumatate a cheltuielilor cu transportul in comun.

Regia de transport in comun isi doreşte sa convingă astfel cat mai multi oameni sa renunte la autoturismul personal, cand au de facut deplasari in oras. La Brasov, autobuzele circula conform unui grafic precis care poate fi consultat in statii sau pe internet.

Poate că oficialii TCE Ploieşti se vor inspira de la modelul braşovenilor şi vor propune şi ploieştenilor un astfel de sistem de călătorie