10 elevi de la un liceu din Norvegia petrec o săptămână din vacanţă muncind pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti. Aceştia au strâns bani tot timpul anului pentru a acoperi costurile logistice, dar şi pentru a face o donaţie care va ajuta la ridicarea locuinţelor din Ploieşti, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă

“Munca pe şantierul Habitat for Humanity ne-a făcut să vedem lucrurile cu alţi ochi. Este dificil să construieşti o casă, trebuie să depui mult efort. Până să ajung aici, aveam impresia că ni se cuvin lucrurile pe care le avem, însă acest lucru nu este adevărat, nu toţi oamenii au aceleaşi oportunităţi ca şi noi. Apreciem foarte mult munca pe care o face Habitat for Humanity şi suntem bucuroşi să fim parte din această experienţă”, a mărturisit Celina Johansen, 18 ani, elevă la Skagerak International School din Norvegia.

Cei zece elevi sunt însoţiţi de doi profesori, care i-au coordonat şi încurajat să facă voluntariat.

“Este o experienţă extraordinară să însoţesc acest grup de tineri entuziaşti şi să ajutăm împreună familiile în nevoie. Elevii au oferit o săptămână din vacanţa lor de vară, precum şi nenumărate ore de-a lungul anului, în care au organizat diferite evenimente de strângere de fonduri. Este un program foarte bun care îi învaţă să fie mai atenţi la ceilalţi şi care îi dezvoltă ca oameni“, a declarat Graham Smith, profesor de matematică şi fizică.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuinţe în Ploieşti, între 2015 şi 2016. Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcţia primului cvadruplex, alături de voluntari internaţionali şi corporatişti români. De atunci, peste 170 de voluntari străini şi din companiile româneşti au muncit la ridicarea locuinţelor.

Familiile cu venituri mici din Ploieşti pot aplica pentru o locuinţă Habitat for Humanity până pe 30.06.2015. Criteriile de selecţie şi detalii despre procedura de aplicare se găsesc pe website-ul asociaţiei www.habitat.ro.

Habitat for Humanity activează în judeţul Prahova din 2009, prin construcţia şi renovarea caselor pentru familii  defavorizate, construcţia unui centru comunitar independent energetic în Boldeşti-Scăieni şi intervenţii la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 18 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască.