Violeta Gonţea, primarul ales în 2012 în comuna Drajna a avut câştig de cauză în faţa instanţei după mai mult de un an de procese.

În iulie 2012, Instituţia Prefectului a emis un ordin prin care suspenda mandatul de primăriţei din Drajna deoarece aceasta ar deţinut în paralel calitatea de membru al Consiliului de Administraţiei al şcolii din Drajna.

Aceasta a contestat în instanţă ordinul prefectului şi după o soluţie  de respingere dată de Tribunalul Prahova a obţinut strămutarea procesului la Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul acesteia şi a anulat ordinul 403/25.07.2013 al Instituţiei Prefectului. Decizia instanţei este irevocabilă.

„Doamna primar a făcut parte din consiliul de administraţiei al şcolii din Drajna, iar în a 16-a zi de mandat şi-a depus demisia. Noi avem de la ANI (Agenţia Naţională de Integritate) un act care spune că singura instanţă care poate judeca stările de incompatibilitate este aceasta. Este un act similar de la ANI prin care un alt primar din altă zonă este declarat incompatibil pentru aceeaşi cauză. Noi am câştigat la Tribunalul Prahova, în secţia de contencios-administrativ prin care respectivul complet spune că ordinul prefectului este perfect legal. Ulterior, după strămutarea procesului, o altă instanţă, din Alba Iulia, a hotărât cu aceleaşi documente, altceva, neţinând cont de practica şi jurisprudenţa domeniului respectiv. Eu nu sunt de acord cu decizia, dar trebuie să o aplic, pentru că este definitivă. Instanţa este suverană”, a declarat Marius Sersea, prefectul de Prahova.

Violeta Gonţea îşi poate lua în primire mandatul după ce îi este eliberat un certificat de grefă de către Curtea de Apel din Alba Iulia.