Vineri dimineaţa, poliţiştii din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava efectuează 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe, fiind vizate două grupări cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete, de provenienţă extracomunitară.

Vineri, 19 iunie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Suceava, efectuează 54 de percheziţii în judeţele Suceava, Olt, Prahova, Brăila, Vaslui şi Iaşi, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Vor fi puse în executare 21 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi introdus, transportat, depozitat sau comercializat ţigarete de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată în perioada 2013 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale sin cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acţiune participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni S