După ani de zile în care chioşcurile de orice fel sau de orice culoare au sufocat oraşul în toate cartierele, consilierii locali propun ca Ploieştiul să redevină un municipiu civilizat din acest punct de vedere.

În şedinţa Consiliului Local Ploieşti din 23 iunie, aleşii vor discuta  măsurile de desfăşurare a activităţilor de tip comercial, cu caracter provizoriu, pe terenuri din patrimoniul municipiului, o hotărârea care ar fi trebuit discutată de mulţi ani, astfel încât oraşul să nu devine raiul chioşcurilor.

"Având în vedere că in ultimii ani, au fost foarte multe solicitări pentru amplasarea pe domeniul public al municipiului Ploiesti, a construcţiilor cu caracter provizoriu, pentru desfăurarea activitatilor de tip comercial, acestea au fost amplasate aleatoriu, fapt ce a dus la deteriorarea imaginii urbanistice a mai multor zone ale municipiului Ploieşti.

         Pietele din municipiul Ploiesti si zonele adiacente acestora au fost amenajate si modernizate in baza unor autorizatii de constructii, pentru a avea o igienizare cat mai buna a zonelor respective si implicit pentru a avea un aspect urbanistic corespunzator unor norme europene.", se spune în expunerea de motive a proiectului ce va discutat pe 23 iunie.

Iniţiatorii proiectului sunt consilierii George Botez, Radu Socoleanu,  Nicolae Şuga, Răzvan Ursu precum şi Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului.