Zgomot fără temei, ieri, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti. Puşi de şefa Alina Gorghiu să vorbească mult (şi de multe ori fără rost), liberalii ploieşteni au găsit de cuvinţă să facă scandal tocmai la un proiect care ar putea rezolva problema câinilor fără stăpân din oraş.

De fapt, proiectul era unul foarte simplu, fiind vorba despre înlocuirea numelui fostului primar Iulian Bădescu, cu cel al viceprimarului cu atribuţii de primar interimar Iulian Teodorescu, în vederea semnării contractului pentru asocierea Ploieştiului cu Valea Călugărească pentru construirea mai multor adăposturi pentru câinii fără stăpân din oraş.

Un lucru aparent banal, din punctul nostru de vedere, dar deosebit de important pentru liberali care s-au comportat ca şi când au descoperit gaura din bugetul municipalităţii. Repetăm, era vorba doar despre modificare numelui, proiectul fiind votat, inclusiv de aceeaşi liberali, în urmă cu aproximatic doi ani!

Au comentat, au pus întrebări, au cerut verificări, cifre, date exacte, iar în final au votat împotriva proiectului.

Din fericire, proiectul a trecut cu votul aleşilor PSD, iar Ploieştiul ar putea rezolva în câţiva ani, total această problemă deranjantă pentru toţi ploieştenii.

Conform datelor furnizate de Laura Moagher, directorul Parcului Constantin Stere, în perioada 1 ianuarie- 31 mai 2015 au fost capturaţi 1517 câini de pe străzile oraşului. Tot în aceeaşi perioadă, 809 câini au fost sterilizaţi, iar 577 de animale au fost adoptate (14 în România, iar 563 în străinătate)

Tot în adăpostul de la Bucov au murit, de moarte naturală, 496 de patrupede, iar 116 câini au fost eutanasiaţi.

În prezent, în adăpostul de la Bucov sunt 1561 de câini, iar pe străzile Ploieştiului mai trăiesc (impropriu spus trăiesc) alte aproximativ 3000 de patrupede.

În final, nu pot să nu îi întreb pe liberali dacă s-ar mai fi opus acestui proiect în situaţia în care copii lor ar fi fost muşcaţi de vreun câine fără stăpân în vreun parc din Ploieşti... Câinii fără stăpân muşcă, domnilor consilieri!!! Şi nu votează, niciodată!