O parte a presei locale din Prahova a luat foc la anunţul unor bonificaţii încasate de directorul SGU Ploieşti, Donald Constantin. În spatele atacurile stau, după părerea noastră, şi interese politice, nefiind prima oară când directorii din subordinea municipalităţii au parte de prime frumuşele.

Phon.ro scrie, spre exemplu, despre primele încasate de fostul director al SGU Ploieşti, Dan Ioniţă, care în mandatul primarului Andrei Volosevici, în prezent senator PNL, a primit o bonificaţie de 65.000 de lei. Se întâmpla în anul 2012, an electoral, dar în care salariile funcţionarilor publici încă erau diminuate semnificativ.

Şi la Hale şi Pieţe, primele erau frumuşele în mandatul lui Andrei Volosevici. Fostul director Valentin Spânu a primit diverse bonificaţii printre care cea mai serioasă a fost de 70.000 de lei.

Cu altfel de sume, banii primiţi de către Donald Constantin par nişte mărunţei. Cei doi nu sunt singurii directori bine premiaţi în mandatul lui Volosevici, dar în aceste condiţii nu putem să nu ne întrebăm de ce nimeni nu s-a sesizat în aceea perioadă şi cum au fost posibile astfel de prime într-o perioadă în care România se lupta să iasă din criza economică, iar funcţionarii aveau salariile ciuntite.

 Sperăm ca ancheta declanşată de Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, să scoată la lumină toate substraturile acestor afaceri